Edgar Stam
Advocaat
  Mr. J.E. (Edgar) Stam (1965) oprichter / directeur van LegalXS Stam is een no-nonsense man, zeer ervaren advocaat, gedreven pionier en bijzonder goed in het doorgronden van complexe situaties. Hij heeft brede kennis en ervaring op het gebied van arbeidsrecht, ontslagrecht en reorganisaties en legt zich al jaren toe op het adviseren van de directeur-grootaandeelhouder (DGA) met als bijzondere specialisatie fusies, overnames, joint ventures / samenwerkingsverbanden, herstructureringen en geschillen tussen aandeelhouders.

“Als advocaat weet je waar de valkuilen zitten” zegt Stam.  Het is zijn missie om ondernemers al in een vroeg stadium te behoeden voor juridische misstappen. Om snel tot resultaat te kunnen komen. Tegen zo laag mogelijke kosten. Edgar Stam heeft zijn opleiding genoten in de Verenigde Staten, Italië en Nederland en spreekt Engels, Duits, Italiaans, Frans en Russisch. Daarnaast heeft hij de specialisatieopleidingen Fusies & Overnames en “Grotius Ondernemingsrecht” gevolgd en is sinds de oprichting lid van de Dutch Corporate Finance Association.

Stam werkt sinds 1992 voor ondernemers en bedrijven in het midden en groot bedrijf, zowel nationaal als internationaal. In 1998 startte hij met succes het Utrechtse advocatenkantoor De Gier & Stam. In 2007 richtte hij Stam Advocaten op met een voor de branche revolutionair concept: alleen nog vaste prijzen.